Dansuri predate

Dansurile pe care poti invata, aici, la Scoala de Dans In Pasi de Dans sunt:

  • dansuri standard (de societate): vals lent, vals vienez, tango, quick-step, slow-fox;
  • dansuri latino: salsa, bachata, ruedasamba, cha-cha, rumba, jive, lindy hop, paso-doble.
  • dansuri populare din toate zonele tarii, dar si dansuri populare internationale: hore, sarbe, invartite, brauri si braulete, dansuri grecesti, dansuri machedonesti.

Cursurile de dans organizate de scoala noastra se adreseza in general adultilor (varsta minima – 15 ani, varsta maxima – nu o impunem; am avut si avem cursanti cu varste cuprinse intre 15 si 60 de ani).
Organizam insa cursuri de dans si pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani.

Vezi grupe in formare.

Vezi program.

Nu punem accent pe dans de performanta. Lectiile de dans desfasurate de catre scoala noastra au un caracter social, iar ceea ce urmarim este ca voi sa faceti miscare intr-un mod placut, sa va distrati, sa va relaxati, sa socializati si, nu in ultimul rand, sa invatati sa dansati.

Una dintre cele mai usoare si placute metode de a va simti bine si de a va mentine in forma este, fara doar si poate, dansul. Nu se cunoaste momentul in care oamenii au inceput pentru prima data sa danseze, dar, fiind o activitate spontana, aproape universala si strans legata de alte aspecte ale culturii, este posibil ca dansul sa se fi dezvoltat odata cu specia umana. Dansul poate avea caracter ritualic, de arta sau de divertisment.

Acest limbaj al trupului spune o poveste, serveste in scopuri religioase, este liant social sau, pur si simplu, o activitate placuta. Prin dans, ne dezvaluim emotiile, starile sufletesti si ideile. In plus, este o metoda excelenta de relaxare.

O veste buna este aceea ca lectiile de dans pot incepe la orice varsta, iar profesionistii ne asigura ca nimeni nu are doua picioare stangi. Daca va este teama sa nu va faceti de ras, stati linistiti! Exista cursuri de dans speciale pentru incepatori si, in plus, toata lumea se afla acolo pentru divertisment, pentru a inlatura monotonia, ca sa lege noi prietenii si sa se mentina in forma.

Si, pentru ca tot vorbeam de forma fizica, trebuie sa stiti ca, efectuate cu regularitate, cursurile de dans imbunatatesc mobilitatea articulatiilor si a musculaturii precum si elasticitatea si flexibilitatea intregului corp.

Dansul este o formă de comunicare între tine şi corpul tău, între tine şi ceilalţi oameni. Este o comunicare nonverbală, spontană, ceea ce implică participarea atât a conştiinţei cât şi a subconştientului, o comunicare într-o situaţie destinsă, securizantă, pe care o creează ritmul muzicii şi convenţia socială care asociază dansul cu momente, care în cadrul terapiei prin dans se susţin reciproc.

Dansul reia contactul conştient cu emoţiile stocate la nivel somatic de-a lungul vieţii. Emoţiile puternice care nu sunt exprimate în momentul trăirii lor de către fiinţa umană se păstrează sub forma unor tensiuni musculare la nivelul acelor părţi ale corpului legate simbolic de situaţia trăită.

Cursurile de dans solicită mult mai multe grupe de muşchi decât activităţile obişnuite. Prin dans, încercând să devii mai expresiv, descoperi din nou, ca un copil, posibilităţile uitate ale corpului tău şi conştientizezi acele tensiuni de mult uitate.

Dansul îţi impune acea stare de joc, de liber acces pe tărâmul imaginaţiei, unde totul este posibil prin improvizaţie, unde problemele îţi apar mai altfel, unde stereotipurile şi blocajele se pierd în varietatea posibilităţilor (un prim pas spre rezolvarea conflictului intern), şi acea stare de deschidere spre ceilalţi (primul pas spre rezolvarea conflictului cu celălalt).

Oricare ar fi tipul de dans pentru care optati, rezultatele fizice si psihice nu vor intarzia sa apara: scapati de stres, va tonifiati musculatura, capatati incredere in propriile fortele si deveniti mai pasionali.

De ce sa vii la cursurile de dans?

  • Pentru ca te mentii in forma sportiva
  • Pentru ca vei invata ceva nou, placut si elegant
  • Pentru ca este relaxant si distractiv
  • Pentru ca vei cunoaste persoane noi (comunitatea In Pasi de Dans )
  • Pentru ca iti va da incredere in tine
  • Pentru ca dansul formeaza caractere