Gabriel Martin este cursant „In Pasi de Dans” si angajat Renault.
Mai jos gasiti un interviu luat de Vali Sorici (pentru Renault) lui Gabriel, interviu referitor la una din pasiunile lui Gabi – DANSUL.
„I Like To Move It” asa am putea sa te definim. Am vorbit despre tine in calitate de alergator de cros si acum vom vorbi despre cea de-a doua pasiune a ta, dansul. Stiu ca dansul combină în cel mai plăcut mod mişcarea cu muzica şi comunicarea, aducând bună dispoziţie şi sănătate. În zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descărcare emoţională, de eliminare a stresului şi de îmbunătăţire a comunicării între parteneri.
Povestește-ne cum ti-ai descoperit pasiunea pentru dans ?
Am descoperit-o chiar la cursul de dans. Prima data cand am intrat intr-o sala de dans a fost atunci cand imi cautam instructor pentru dansul mirilor. Am vazut atunci cum decurge un curs de dans, si m-am gandit sa revin. A durat totusi trei ani pana sa ma hotarasc sa calc din nou intr-o sala de dans ! Foarte importanta este de asemenea si pasiunea pe care o pune instructorul. Daca instructorul pune pasiune in munca pe care o face, atunci si noi, cursantii, vedem in aceste cursuri exact ceea ce ele isi propun sa fie: o metoda de eliminare a stresului, o imbunatatire a comunicarii intre parteneri, intr-un cuvant, sa te simti bine. Si nu vorbesc aici de dans de performanta, ci doar de dans pentru amatori.
Ce stil de dans preferi ?
Dintre cele 13 pe care le invatam, prefer Rumba si Jive, dar si pe celelalte le practic cu placere. Totul depinde si de cat de corect le practic. De exemplu, Samba arata senzational, de asemenea si Bachata, insa nu sunt dansurile mele preferate intrucat nu-mi ies pasii suficient de bine pe cat mi-as dori. De asemenea, Tangoul argentinian imi place in mod deosebit, corelarea partenerilor trebuie insa sa fie perfecta.
Exersezi acasă ?
La inceput am exersat si acasa. Insa acasa este mai dificil intrucat, avand copil mic, exista riscul de accidentari. De asemenea, acasa nu pot fi repetati decat pasii de baza, din lipsa de spatiu, pentru coregrafii fiind necesara o suprafata mult mai mare, de la caz la caz.
Care este amintirea cea mai frumoasa legata de dans ?
N-as putea spune ca ar exista o amintire care sa fie „cea mai frumoasa”, toate momentele petrecute cu colegii sunt frumoase, indiferent daca sunt in sala de dans, pe ringul de concurs sau in excursiile la care noi, colegii de la scoala de dansuri, participam din cand in cand. Pot eventual aminti momentele deosebit de comice de la Paso Doble cand, incepatori fiind, trebuia sa adoptam o pozitie de toreador, partenera de dans fiind pe post de capa. Sau momente din excursii cu multa adrenalina, de exemplu cand, fiind toti intr-o barcuta pe Dunare, ne-a surprins o furtuna violenta.
Ai un sfat pentru amatorii de dans standard ?
Pentru cei care cocheteaza cu dansul standard sau latino, in cazul in care doresc sa invete in mod organizat, le spun de pe acum: prin dans nu se slabeste ! Doar in cazul dansului de performanta poti slabi, insa nu cred ca este cazul. Mare atentie la scoala de dansuri aleasa: instructorul trebuie sa-si faca timp ca, la fiecare curs, sa urmareasca fiecare cursant in parte, si, eventual, sa danseze cu fiecare in parte. Eu sunt foarte multumit de cursurile pe care le urmez la scoala de dans „In Pasi de Dans”. Alte modalitati de predare, precum cursurile tinute pentru zeci de cursanti deodata nu vor provoca acestora nici un moment de buna dispozitie, ci doar de frustrare.
Cum se împletește pasiunea ta pentru cros cu cea pentru dans ?
De la fiecare in parte am asteptari diferite. Daca prin dans obtin stare de buna dispozitie generala, prin alergare imi intaresc organismul si imi controlez greutatea. Paradoxal, dar alergarea este mai usoara decat dansul, cel putin la nivel de non profesionisti. In cazul dansului trebuie mentinuta concentrarea pentru a executa corect pasii si coregrafiile, si lucreaza foarte multe grupe de muschi. Alergarea se poate face, folosind un termen mai putin ortodox, pe „pilot automat”, de importanta majora fiind capacitatea inimii si a muschilor picioarelor de a executa efortul necesar la anduranta. Insa, deloc de neglijat este si timpul necesar alocat dansului si alergarii. In cazul meu, care am familie, trebuie sa le combin pe toate trei: familia, alergarea si dansul.